Inceputul?


Pentru oamenii comozi inceputul va fi intotdeauna o actiune dificila sau neplanificata, pentru ceilalti inceputul reprezinta momentul zero in care isi vor pune la bataie logica, vor investi bani sau sentimente in lucruri si persoane  si se vor bucura de startul bun pe care il are fiecare realizare a lor.

O afacere profitabila a avut un inceput bun datorita pregatirii in domeniu, a calculelor si a capacitatilor intelectuale ale celor care o conduc. Prin comparatie se adopta aceeasi idee si pentru inceputurile relatiilor interpersonale.

In categoria celor ce ” pierd” inceputul activitatilor din viata lor se incadreaza cei ce insista sa ramana ignoranti si cei ce au suferit dezamagiri cumplite in trecut. La intrebarea” Inceputul te-a multumit?” vor avea tot timpul acelasi raspuns cu „Nu stiu.” sau „Nu imi amintesc.”.

Deci, am inteles:  startul a fost tot timpul un pas de importanta majora in absolut orice activitata creeata.

De exemplu aud la aproape toti prietenii mei afirmatiile urmatoare : ”  Atat de bine a fost la inceput, dar acum nu mai sunt satisfacut de absolut nimic, acum s-a schimbat, acum e de rau … „.

Ce s-a schimbat? Pai daca esti implicat intr-o relatie vei spune ca ai ajuns sa nu te mai intelegi cu iubita ta pentru ca ea e de vina, sau tu esti de vina, sau parintii, unchii, matusile, vecina de la partier pentru ca gateste prea des si iti intra miros de mancare in casa de la ea. In realitate, insa inceputul a fost bun pentru ca cei doi erau pe aceeasi lungime de unda, iar mai apoi, in timp, ei s-au dezvoltat si schimbat in directii diferite. Atunci apar reprosurile si ” aratatul cu degetul” a vinovatie unul inspre celalalt. Fiecare poseda personalitate proprie si liber arbitru pentru deciziile de viata. Oricat de mare ar fi dragostea e un mod de gandire gresit ca unul din parteneri sa impuna lucruri si conditii celuilalt. Apare o ruptura in relatie si distantarea ce determina despartirea, daca nu se gaseste la timp  un numitor comun care  sa salveze relatia astfel incat aceasta sa poata continua in armonie.

Reclame

Un gând despre &8222;Inceputul?&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s